Интернационални фестивал фолклора ''Дукатфест'' 16.јуна у Мркоњић Граду

Поводом 3. Интернационалног фестивала фолклора ''Дукатфест 2010.'' у Мркоњић Граду је одржана конференција за штампу, на којој је представљен програм одржавања фестивала. Овогодишњи фестивал фолклора биће одржан од 15. до 20. јуна у Бањалуци, Мркоњић Граду, Модричи, Прњавору, Градишки, Дервенти, Лакташима.

''Програмом фестивала предвиђени су концерти фолклорних ансамбла у ових седам градова, концерти народних оркестара  ансамбала земаља учесница, изложба сувенира и народног насљеђа'', каже Дијана Радуљ, портпарол фестивала. Додајући да је централно фестивалско такмичарско вече планирано за 19.јун у Бањалуци у спортској дворани Борик.

 

Учешће на фестивалу узеће десет ансамбала који долазе из БиХ, Србије, Словеније, Узраела, Турске, Индије, Кипра, Непала и Бугарске.

 

Општина Мркоњић Град већ другу години за редом подржава ''Дукатфест'',  прошле године  представили су нам се ансамбли Русије и Кинеске Монголије.

 

''Дукатфест ће се у Мркоњић Граду одржати 16.јуна, а   представиће нам се фолклорни ансамбли из Мађарске, Израела и Босне и Херцеговине (Сарајево). За 19.30 часова је предиђен дефиле учесника улицом Светог Саве,  након тога концерт у позоришној сали Културног центра ''Петар Кочић'' са почетком у 20 часова, док је улаз на концерт бесплатан'', истакла  је Дивна Аничић, предсједница Скупштине општине Мркињић Град. Позивајући грађане да обавезно дођу на концерт и да не пропусте једно тако фино и интересантно вече.

 

Мркоњић Град као домаћин организоваће и дружење са гостима у природи на Балкани и Зеленковцу, гдје је планиран и ручак уз домаћа традиционална јела.

 

  • 2.6.2010. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD