Основци учили о класичној музици

У организацији Удружења умјетника Републике Српске у позоришној сали Дома културе у Мркоњић Граду одржано је интерактивно предавање за ученике основних школа, на тему класичне музике . Ово занимљиво предавање одржали су Милијана Павловић, доктор музикологије, Јована Костић виолинисткиња, иначе студент друге фодине на Академији умјетности у Бањалуци и Александар Јовановић дипломирани кларинетиста.

Реализација идеје  о упознавању најмлађих са музичким и основним појмовима озбиљне музике заједнички је пројекат Удружења умјетника РС и општине Мркоњић Град.

''Захваљујући општини Мркоњић Град и Културном центру ''Петар Кочић'' дошли смо на идеју да заједно за дјецу основних школа из Мркоњић Града одржимо једно овако предавање, а које је  надам се било занимљиво јер смо хтјели да их са класичном и умјетничком музиком упознамо  из неког занимљивог приступа '', рекао је Александар Јовановић који је и портпарол Удружења умјетника РС. Додајући да је ово само почетак и да ће бити још оваквих и сличних предавања и концерата.

''Да би се створила публика која ће уживати у озбиљној мизици потрбно је вас неко подстиче  од најмлађих дана'', истиче доктор музикологије Милијана Павловић. Додајући да се у задњих 20-так година  мало  радило на томе и уопште јако мало пажње  било је усмјерено на културу и управо  захваљујући тој небризи немамо публику ни на концертима ни на представама.

 

 

  • 31.5.2010. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD