ИЗЛОЖБА РАДОВА НА ТЕМУ ''ДАН ПОВРАТКА 4.ФЕБРУАР''

ИЗЛОЖБА РАДОВА НА ТЕМУ ''ДАН ПОВРАТКА 4.ФЕБРУАР''

Поводом Дан општине 4.фебруара и дванаесте годишњице повратка становништва из избјеглиштва у Мркоњић град, Културни центар ''Петар Кочић'' организовао је изложбу радова са позивног конкурса за ликовно рјешење плаката на тему ''Дан повратка 4.фебруар''.

Организационих активности на изради плаката путем конкурса у Мркоњић Граду није било све до 2004.године, када је савјет за културу Општине Мркоњић Град расписао позивни конкурс на тему ''Дан повратка''. Прву награду на овом конкурсу освојио је графичар Мирко Рожић из Мркоњић Града. Тај плакат се користио за обиљежавање дана општине у 2005, 2006. и 2007.години – рекао је Слободан Ћоћкало В.Д. директор Културног центра ''Петар Кочић. Додајући да Културни центар преузима на себе задатак да путем позивног конкурса анимира локалне умјетнике који се баве креирањем плаката.

Комисија коју је формирао Културни центар ''Патар Кочић'' изабрала је најбоље радове и наградила их.
 
Прву награду освојио је рад под шифром ''Сунце'', аутора Марије Рожић. Друга награда за рад под шифром ''3В974''отишла је у руке Зорана Вученовића, док су трећу награду подијелили радови под шифром ''Бубамара'', аутора Мирка Рожића и ''Рука'', аутора Госпове Палалић. Награђен је и рад под шифром ''Ема'', од Емилије Бошкић, најмлађег учесника конкусра
Овај конкурс, иако са мало радова и са мало аутора, показао је да у Мркоњић Граду постоји једна група заљубљеника у ово форму умјетничког изражавања.
 

  • 1.2.2008. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD