Министар Проко Драгосављевић посјетио Мркоњић Град

У оквиру радне посјете општини Мркоњић Град министар за породицу омладину и спорт Проко Драгосављевић разговарао је са начелником општине Зораном Тегелтијом о актуелним проблемима из области омладине и спорта. На састанку је договорена реализација неколико пројеката који ће допринијети квалитетнијем животу грађана наше општине.

 

’’Са министром смо  договорили финансирање набавке опреме за наша три спортска клуба, као и средстава за одлазак Јовице Пролића џудисте Џудо клуба ’’’Атос’’ на Европско првенство, а које ће се одржати у Чешкој, ’’рекао је Тегелтија. Додајући да је министар обећао и помоћ Фудбалском клубу Слобода који се успјешно пласирао у Прву лигу Републике Српске.

’’У области омладине и школства, Министарство ће и ове године испоштовати све обавезе за одличне ученике из вишечланих породица, а веома је значајан и пројекат подстицаја запошљавања младих образованих кадрова’’, рекао  је Теглтија. Истичући да се нада да ће ову прилку  искористити наша предузећа и запослити што већи број младих образованих људи.


Прошле године Министарство је издвиојило је 286 хиљада марака  помоћи вишечланим породицама, невладиним организацијама и спортским клубовима.

’’За подстицаје запошљавања младих образовних кадрова  министарство је у прошлој години обезбиједило преко 190 хиљада марака, набављени су уџбеници за одличне ученике из вишечланих породица, а помогли смо и  невладиним организацијама и спортским колективима’’, истакао је министар Драгосављевић. Додајући да ће  министарство и ове године наставити са реализацијом пројеката у мркоњићкој  општини.

 На састанку је договорена и заједничка изградња још једног дјечијег игралишта у градском насељу.

 

  • 11.6.2010. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD