• 00 387 50 220 920
  • kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba

X Дани позоришта – вечерас отварање и представа београдског позоришта

X Дани позоришта у Мркоњић Граду у организацији Градског позоришта Мркоњић Град ове године одржаће се од 8. до 12.августа. Свечано отварање заказано је за вечерас , 08.08.2018. године у 20 часова уз професионалну представа “Сирена и Викторија ” Процес Театра из Београда.

Данас на прес конференцији предсједница Организационог одбора 10. Дана позоришта у Мркоњић Граду Дивна Аничић је истакла да Дани позоришта у Мркоњић Граду имају традицију и посебно мјесто на друштвеној сцени и то захваљујући индивидуалном ентузијазму  и напорима менаџмента позоришта. За десет  година одиграно је 70 професионалних и аматерских представа. Плејада глумаца, сценариста, сценографа, костимографа и осталих чаролија на даскама који живот значе били су подржани од стране не само институција, већ и од спонзора , а највише подршке су имали од публике - истакла је Аничићева и додала да вјерује у избор селектора фестивала и да ће публика пронаћи за себе представу сходно свом сензибилтету. Ових пар позоришних дана имаћемо прилику кроз представе и поруке које шаљу да умјетнички преобликујемо нашу стварност.

Селектор овогодишњег фестивала Дубравка Николић, представила је своју селекцију представа и концепт овогодишњег фестивала. Руководећи са оним што имамо на позоришној сцени Републике Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине и Хрватске овогодишњи фестивал има само аматерску селекцију. Публика ће оцјењивати све представе и једина награда је награда публике. Имамо част да погледамо двије представе из Србије, једна представа из Црне Горе која је побједник аматерског фестивала Црне  Горе,  представу бањалучких студената,  ауторски пројекат Љиљане Чекић . Теме су разноврсне од историјских драма о краљевској породици Обреновић, лаке комедије „Прељубници“ , до тренутно  актуелоне теме одлива становника са Балкана  представа „Остајте овдје“.  Фестивал ће отворити глумац, писац и режисер Радослав Миленковић. Фестива се завртшава у  недјељу 12.08, кад ће се прогласити и најбоље представе.  

РАСПОРЕД ПРЕДСТАВА:

08.08.2018.(сриједа) у 20,00 часова – свечано отварање (Фестивал отвара глумац Радослав Миленковић)

''СИРЕНА И ВИКТОРИЈА'' (Представа у част Фестивала),

Процес театар, Београд

Играју: Татјана Кецман, Милена Павловић и Радослав Миленковић

09.08.2018. (четвртак) у 20,00 часова

''ОСТАЈТЕ''

Студенти независног универзитета Бања Лука

(ауторски пројекат Љиљане Чекић''

10.08.2018. (петак) у 20,00 часова

''VILLA SACHINO''

Позориште ''Масука'', Велика Плана (Србија)

11.08.2018. (субота) у 20,00 часова

''ПРЕЉУБНИЦИ''

Позориште КЦ ''Радоје Домановић'', Рача (Србија)

12.08.2018. (недјеља) у 20,00 часова

''МИРОВНА МИСИЈА''

Бјелопољско позориште, Бијело Поље, (Црна Гора)

 У пратећем програму проф. Др Љиљана Чекић  у суботу  11.08 у 17 часова одржаће предавања на тему“ Оснивање Народног позоришта Врбаске бановине и његов утицај на живот бановине“.

Покровитељ: општина Мркоњић Град

Организатор:  Градско позориште и  ЈУ Култуно спортски центар “Петар Кочић”

Златни спонзор Хе на Врбасу

Сребрни спонсор РС силицон

Пријатељи и спонзори фестивал: ЈКП “Парк”, МГ МИНД, ЗИДАРТ, МИГ електро, ШГ “Лисина”

 

 

  • 8.8.2018. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD