Свјетски дан жена на селу

Поводом Свјетског Дана жена на селу предсједница Скупштине општине Мркоњић Град Дивна Аничић данас је посјетила Удружење жена ''Наша жена'', које дјелује и ради у селу Подрашница. У име општине предсједница је Удружењу жена уручила скроман поклон, дигитални фото апарат.

Ми смо јако поносни на оно што ради ово Удружење жена, на то како они покушавају да се баве развојем туризма, како раде на очувању традиције, старог заната ткања, израде  ручних радова, као и  спремањем здраве хране. Удружење је веома познато у нашој општини, жене су присутне кроз разне пројекте, а сви су одушевљени са њиховом храном и њиховим ручним радовима'', рекла је Дивна Аничић предсједница Скупштине општине Мркоњић Град. Додајући да је најважније да су жене Подршнице свјесне свог положаја и да су се оне удружиле и да раде и  тако лакше и брже могу да остваре своје циљеве и да допринесу бољем положају жена на селу.

Борјана Јанковић, предсједница Удружења жена ''Наша жена'' каже да нема ријечи да искаже своју захвалност . ''Представници општине  се увијек сјете и мисле на нас, а овај поклон ће нам служити да забиљежимо за нас важне тренутке'', каже Борјана Јанковић, предсједница Удружења жена ''Наша жена''. Истичући да ће наставити и даље да  развијају  и раде како би се глас жене на селу чуо и више и даље

Удружење жена у Подрашници има своје просторије, односно мали етно-музеј. У њему жене ткају, плету, праве стара српска јела и пјевају. На тај начин чувају од заборава српске навике и обичаје.

  • 15.10.2010. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD