I Фестивал дјечијих хорова у Мркоњић Граду

Гран при Првог фестивала дјечијих хорова ’’Распјеване пахуљице’’, који је одржан 15. октобра у Дому културе, припало је Дјечијем хору ’’Шарени вокали’’ из Сомбора, док је хору ’’Дјечији осмијех’’ из Калиновика припало признање за најбољу интерпретацију. Признање за укупан умјетнички утисак добио је хор ’’Пчелице’’ из Лакташа, а хор ’’Мали принц’’ из Мркоњић Града за најбољу интерпретацију.

Диригент хора ’’Шарени вокали из Сомбора Марија Пипи Хајнел била је презадовољна што је њен хор освојио Гран при фестивала, јер је то још једно од признања које су освојили чланови хора из Сомбора.

’’Презадовољна сам што смо добили признање ’’Мали принц’’, јер оно на неки начин симболизује наш рад. Дали смо све од себе на фестивалу и мислим да је признање стигло у праве руке. Морам да нагласим да је фестивал био добро организован, а наступи хорова били су врхунски. Надамо се да ће ова сарадња да потраје’’, рекла је Марија Хајнел.

Додајући да су у такмичарском дијелу пјевали пјесме „Свако своју звијезду има“ и „Ти си мој хит“, која је обрада пјесме групе 777.

Фестивал дјечијих хорова у Мркоњић Граду организовало је Удружење Мали принц, а покровитељ је општина Мркоњић Град из гранта невладиним организацијама.

  • 16.10.2010. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD