Хуманитарна акција за дjецу с посебним потребама

У Дjечјем вртићу «Миља Ђукановић» у Мркоњић Граду уручена је помоћ за седам породица у којима одрастају дjеца са посебним потребама. Ријеч је о заједничкој акцији мркоњићког вртића и Центра за социјални рад, а која је организована у «Недељи дјетета».

Сваке године се у вртићу организују хуманитарне акције као вид помоћи и подршаке породицама слабијег материјалног стања. Ово је међутим, прва акција намењена дјеци са посебним потребама. «Наши другари су 8. октобра организовали на тргу испред општине аукцију својих радова (честитке, накит, играчке, украси). Грађани су нас подржали у прикупљању средстава, а наш највећи донатор био је Центар за социјални рад», каже Данијела Протић, директорка Дјечјег вртића «Миља Ђукановић».

Уручујући помоћ родитељима дјеце којој је потребна посебна брига, малишани су приредили и програм, скрећући пажњу на права дјетета. Свакој од породица, које су одабране овим програмом, уручено је по 100 КМ. «Могу вам рећи да ме је ова акција дирнула, посебно зато што су у свему учествовала дjеца. Захваљујем се свима који су дио овог хуманог чина, а дjеци желим да буду жива и здрава», каже Млађен Еремија, који је примио помоћ за сина Сашу.   

У «Недељи дjетета» од 4. до 10. октобра, своје добровољне прилоге издвојили су и родитељи чија дјеца иду у вртић.

 

 

  • 21.10.2010. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD