СЕМА И ЖЕЉКО ГАВРИЋ ЗИМУ ДОЧЕКУЈУ У ТОПЛОМ ДОМУ

Сема Гаврић и њен син Жељко у селу Убовић брдо крајем октобра уселили су у реновирану кућу, која је санирана захваљући помоћи Центра за социјални рад. Након што су поново добили свој кров над главном, Гаврићима ће у опремању породичне куће помоћи људи добре воље.

Сема и Жељко немају никаквих примања и искључиво живе од социјалне помоћи и новчане надокнаде од 41 марке као лица из кетргорије за социјалне потребе.

 Након двије и по године, Гаврићи су се вратили на огњиште. «Адаптација ове куће ушла је у програмске активности Центра. Ова кућа коју смо урадили, некада је била условна за живљење. Међутим, Семин супруг, сада покојни Илија Гаврић, који је био психички оболио, девастирао је кућу у тој мјери да није била условна за боравак уопште. Не само да је кућа била уништена, већ и све покућство и гардероба у њој», каже Слободанка Кљајић, директорка Центра за социјални рад.

Иако је под старе дане остала без крова над главом, 64-годишња Сема Гаврић није  одустала од жеље да се врати на праг породичне куће. «Сад кад сам опет ушла у своју кућу, као да сам се поново родила. Била сам једно вријеме код једне кћерке, па онда код брата. Како је сад урађена ова кућа, биће ово лијепо мјесто за живот. Имамо двије собе и оставу. Доста за нас двоје и не треба више. Ја сам задовољна и хвала свима који су ми помогли», прича Сема Гаврић док сједа испред шпорета и пали прву ватру у шпорету који је добила на поклон.

У селу Убовића брдо у току је изградња водовода, па ће у кући ускоро бити и воде. Зима стиже, али Гаврићи су већ обезбедили дрва за гријање. Најсрећнији су јер су се после двије и по године потуцања по туђим кућама, вратили у своју скромну кућу. «Како ми неће бити драго што смо ријешили овај проблем?! Срећан сам као никад јер више нећу морати да сметам никоме», каже Жељко Гаврић.

За Сему и сина Жељка у селу кажу да су честити мјештани. Кад год их неко позове да нешто раде, они притекну у помоћ па се тако заради и која пара за живот. Уз помоћ људи добре воље, кућа ће ускоро бити намјештена, а Гаврићи који живе у слози, имаће све предуслове за живот. «Сада смо им донијели шпорет, кревет и још неке основне ствари за кућу. Креће акција у граду да се Гаврићима опреми дом», рекала је Дивна Аничић, предсједница Скупштине општине.

Иначе, на подручју општине Мркоњић Град прошле године су направљене три куће за породице које нису биле у могућности да себи обезбједе кров над главом.

  • 28.10.2010. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD