Два милиона КМ за Програм ''стартап'' Српска

Заједничка сједница Управног одбора Завода за запошљавање Републике Српске са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић одржана је 3. децембра у Бањалуци, на којој је Управни одбор ЈУ Завод за запошљавање донио је Одлуку о усвајању Програма подстицања развоја предузетништва код младих старости до 35 година - „стартап (start-up) Српска”.

Програм се финансира донаторским средствима Владе Републике Србије у износу од 500.000 € (977.915 КМ) и средствима Завода за запошљавање у износу 1.022.085 КМ, а укупна финансијска вриједност Програма износи 2.000.000, 00 КМ.

Циљ програма је подршка развоју предузетништва, одрживи економски развој, смањење броја незапослених и повећање броја запослених у Републици Српској кроз покретање властитог бизниса, регистрацијом предузетничких радњи или привредних друштава од стране младих старости до 35 година.

''Национални програм запошљавања дао је резултате, а то се види по расту броја запослених, па ће стога бити настављен”, казала је Цвијановићева и овом приликом упознала чланове Управног одбора да ће као предсједник Републике Српске покренути и национални програм демографске обнове Српске у којем ће један од важних партнера бити Завод за запошаљавање Републике Српске. Циљ је демографска обнова земље и обезбјеђивање услова да млади људи остану на овим просторима, истакла је Цвијановићева.

Средства се могу додијелити до 70% укупне вриједности Програма, а највише 50.000,00 КМ. Властито учешће износи најмање 30% од укупне вриједности Програма исказане у бизнис плану, истакао је директор Завода Мирослав Вујичић и додао да ће се по наведеном пројекту радити праћење реализације одобрених средстава и пословања у наредне три године.

''Након доношења Одлуке, у току ове седмице, расписаћемо Јавни позив за коришћење средстава по Програму стартап - (start-up) Српска, а који ће бити објављен у дневном листу „Глас Српске” и на интернет страници ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске”, казао је Вујичић.

  • 6.12.2018. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD