Акција Центра за социјални рад

Помоћ поводом Католичког Божића! Центар за социјални рад из Мркоњић Града обезбедио је помоћ за неколико католичких породица поводом најрадоснијег празника Божића. Осим пакета са храном и средствима за хигијену, дјеца су добила божићне пакетиће.

Шесточлана породица Дељак у селу Мајдан код Мркоњић Града живи у скромним условима. Вилим и његова супруга Мара нису запослени а четворо дјеце иде у школу. Његове три кћерке и син, узраста су од 8 до 15 година и сви су добри ученици. Њих ни овог Божића нису заборавили људи из Центра за социјални рад.  „Добијамо помоћ од Центра редовно за празник и хвала им на томе. Ја сам усјекао божићну јелку и припремио је како би је дјеца украсила. Баш ће се обрадовати када дођу кући из школе“, прича нам Вилим док пакетиће ставља под јелку.

Маријана, Кристина, Марио и Ивана сваког јутра пјешаче око 2,5 километра. Маријана и Крисина устају прије зоре и отац их води до станице, одакле пут до школе настављају аутобусом. Марио и његова сестра Ивана похађају школу у селу. По повратку кући, љубазно поздрављају ријетке пролазнике у свом дијелу села. „Нестрпљив сам да стигнем до куће и отворим пакет да видим шта сам добио. Божић ћемо лепо обележити, јелку ћу украсити са сестрама. Биће то весео празник“, прича нам Марио док са сестром жури ка кући као би завирио у пакетић са слаткишима.

Центар за социјални рад поводом празника сва три народа води рачуна о својим штићеницима. Сљедеће седмице биће додијељно неколико пакета поводом Нове године и православног Божића.

  • 24.12.2010. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD