Помоћ поводом новогодишњих и божићних празника

Пакети са храном и поклони за дјецу стигли су у неколико српских породица пред новогодишње и божићне празнике. Ово је редовна акција којом сваке године Центар за социјални рад настоји да уљепша празнике породицама лошијег имовинског стања. 
Међу породицама које су обухваћене донацијом је и породица Петковић, која живи на Рогољима. Осим троје одраслих чланова, у кући у скромним условима одраста петоро дјеце. Најмлађе дијете има свега 16 мјесеци док је најстарија кћерка скоро ће завршити основну школу. Петковићи су се обрадовали пажњи пред празнике. „Хвала Центру који нас нису заборавили јер су се дјеца баш обрадовала поклонима. Нико од нас није запослен и живимо од инвалиднине и дјечијег доплатка за троје дјеце 170 КМ. Двоје дјеце иде у школу али најбитније је да смо сви живи и здрави“, каже Љиљана Петковић, мајка петоро дјеце.  

Дјеца су весело истрчала из куће и дочакала госте којима се нису надали. Похиташе да узму своје поклоне и да што прије провјере шта је то што ће им засладити празнике. „Супер је поклон. Има доста слаткиша само да видим има ли нека играчка“, причају у глас весели Петковићи док завирују у новогодишњу врећицу.

Центар за социјални рад у склопу акције за празнике, за православни Божић уручиће поклоне за дјецу са посебним потребама и дјецу из социјално угрожених породица.

  • S.M    
  • 31.12.2010. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD