Отворена изложба цртежа „Сизифова борба за правопис“

Изложба цртежа и илустрација „Сизифова борзба за правопис“, теолога Бојана Јокановића из Добоја, а која је намјењена дјеци ради њиховог савладавања основних правописних правила, отворена је данас у Народној библиотеци у Мркоњић Граду.

 

Ђакон и вјероучитељ Јокановић, који се овим пројектом бави четири године, рекао је да су цртежи настали као резултат љубави према ћирилици. „Пројекат сам осмислио прије четири године и имам 400 цртежа преко којих сам митолошком јунаку дао једну васпитну и образовну улогу. Моји цртежи-карикатуре су за свакога, баш као и „Политикин забавник“, а најважније је да дјечица помоћу њих науче правопис“, истакао је Јокановић.

Директор Народне библиотеке у Мркоњић Граду Биљана Ћелић навела је да често организују тематске изложбе попут ове. „Правопис је у фокусу пажње и Јокановић је желио да се преко визуелног ефекта науче основна правописна правила“, рекла је Ћелићева.

Изложба ће бити отворена 15 дана, након чега ће бити представљена и у подручним школама у Бјелајцу, Бараћима и Подрашници.

  • 13.3.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD