Пореска управа увела обавезне електронске пријаве за више врста такси

Пореска управа Републике Српске је, са циљем јачања услуга пореским обвезницима и поједностављења процедура, увела нову могућност а то је електронско подношење пореских пријава за посебну републичку таксу, комуналну таксу и боравишну таксу.

 Ова нова услуга уведена је 11. марта и за сада је остављена могућност добровољне пријаве, али ће од 20. марта ове године електронско подношење пореских пријава за посебну републичку таксу, комуналну таксу и боравишну таксу бити обавезно. С тим у вези, обавјештавамо пореске обвезнике да је стављањем у функцију ове нове услуге почела и регистрација корисника система-физичких лица, која су од стране пореског обвезника овлашћена за подношење пореских пријава. Све потребне информације о поступку регистрације и начину попуњавања пријава могу наћи на интернет страници Пореске управе РС www.poreskaupravars.org, у рубрици Актуелности.

Иначе, представници Пореске управе Републике Српске су почетком марта ове године широм Републике Српске одржали низ обука пореских обвезника за електронско подношење пореских пријава за посебну републичку таксу, комуналну таксу и боравишну таксу. Ова активност је организована у сарадњи са Привредном комором Републике Српске, а циљ је био да се пореским обвезницима помогне да што лакше и једноставније поднесу ове пореске пријаве електронским путем.

Пореска управа Републике Српске је у посљедњих неколико година учинила много на пољу пружања електронских услуга пореским обвезницима. Развијене су бројне електронске услуге за пореске обвезнике, али ће Пореска управа РС у наредном периоду наставити тим путем развоја електронских сервиса Пореске управе РС као и тежити подстицању пореских обвезника да их активно користе. С тим у вези, Пореска управа РС ће настојати да искористи брз развој информационих технологија да оствари своје циљеве у погледу електронских услуга и смањи трошкове испуњења пореских обавеза пореским обвезницима, те да смањи трошкове пословања Пореске управе РС, као и да пореску администрацију учини што ефикаснијом.

Из тог разлога, опредјељење Пореске управе РС за наредни период је да омогућимо подношење свих пореских пријава електронским путем, да омогућимо регистрацију пореских обвезника и обвезника доприноса електронским путем, али и да завршимо развој функционалности е-сандучета, те да константно испитујемо потребе пореских обвезника како би креирали нове електронске услуге.

  • 13.3.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD