СТИПЕНДИЈЕ ДОБИЛО 257 СТУДЕНАТА

257 студената добиће стипендије од Општине Мркоњић Град за текућу школску годину. Стипендије се исплаћују за десет мјесеци, почевши од 1. јануара, а из буџета општине у те сврхе биће издвојено 320.000,00КМ . Исплата за први мјесец планирана је до 10. фебруара.

Свечаност поводом потписивања Уговора о стипендијама организована  је 28. јануара у скупштинској сали Општине Мркоњић Град. Редовни студенти  добиће мјесечни износ од 120 КМ, мјесечно док је за дјецу погинулих бораца обезбијеђено по 150 КМ односно 180 КМ за студенте  дефицитарних  занимања  (машинство, физика, математика).

Данијела Петковић, студира политичке науке и већ је на  четвртој  години  факултета.

«У мојој породици нико није запослен, па ми ова стипендија  много значи. Сада је на свима нама  да факултет завршимо што прије, како бисмо могли потражити посао  и дати  свој допринос развоју нашег града» , рекла је Данијела Петковић, након што је потписала уговор о стипендирању.

 

На подручју општине Мркоњић Град за протеклих  шест година, значајно је увећан број стипендиста. Тако је рецимо у 2004/2005. години било свега 58 стипендија док од прошле године општина Мркоњић Град заузима вискоко мјесто по питању  овог  дугорочног улагања  у младе. По проценту издвајања средстава за студенте , према анкети  Центра цивилних иницјатива, општина Мркоњић Град међу 110 општина  у Босни и Херцеговини заузима друго мјесто. Процентуално гледајући у односу на укупан буџет издваја се 3,62 % средстава  за студенте, каже Тијана Рађевић –Дрљача самостални  стручни сарадник  за образовање, културу и младе.  

Како је значајан број студената Мркоњић Града, који студирају у  Србији, они имају рок до 20 фебруара да  потпишу уговоре о стипендирању.                                

  • 1.3.2011. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD