Презентован Елаборат видео надзора Мркоњић Града

Елаборат, на којем се радило двије године и који је израдило Министарство унутрашњих послова, радници Полицијске управе Мркоњић Град и службеници општинске управе, презентован је данас у просторијама Општине.

 

Њиме је дефинисано десет кључних локација на којима би биле  постављене надзорне камере, представљена је сва техничка опрема, трошкови реализације и одржавања, начини преноса података са одређених локација.

Као основни циљеви реализације овог пројекта истакнута је већа безбједност цјелокупног становништва, већа безбједност учесника у саобраћају, те превентивни карактер, односно већи број одустајања од намјере чињења кривичних дјела.

Начелница општине, Дивна Аничић, захвалила се свима који су учествовали у изради Елабората. „Ово је јако детаљан, свеобухватан документ, гдје су дефинисане све локације, техничке спецификације, сва опрема која ће се налазити и у Полицијској управи и  друга пратећа опрема. Кроз ових десет локација, покрили би се сви улази и излази у општину, али и  важне локације у самом центру општине, које су битне за безбједност становништва и гдје се налазе важни објекти. На нама је да сакупимо финансијска средства, ја ћу да разговарам и са другим институцијама и приватним лицима који би могли да учествују. Грађане ћемо да упознамо зашто је ово важно за њихову безбједност и у плану је спровођење једне медијске кампање“, навела је Аничићева.

  • 11.4.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD