Потписан споразум о сарадњи између Фондације Мозаик и општине Мркоњић Град

Мркоњић Град ,08.03.2011. године Замјеник начелника општине Радомир Попадић и извршни директор Весна Бајшански-Агић потписали су споразум о реализацији програма Омладинске банке.

За реализацију овог програма општина Мркоњић Град је обезбиједила 10 хиљада марака, а Фондација „Мозаик“ 4 хиљаде марака.

Омладинска банка је програм чији је циљ повећати учешће младих у процесима  локалног развоја руралних средина  кроз додјелу бесповратних новчаних средстава пројектима које покрећу и воде неформалне групе младих.

Омладинском банком Мркоњић Град уз подршку Фондације Мозаик  и Општине Мркоњић Град управља  11 чланова одбора, млади  од 15 до 30 година који имају улогу на основу документа Стратегије  за младе, приоритета и потреба младих, да расписују конкурсе и одлучују о финансирању пројеката неформалних група младих  у општини Мркоњић Град.

                   

„Ово је четврти пут да фондација Мозаик и општина Мркоњић Град потписују споразум за реализацију пројеката Омладинска банка. Конкретно за младе у општини Мркоњић Град то значи да имају  на располагању одређена средства да идеје које имају у својим заједницама  спроведу у дјело. Оно што је интересантно за овај пројекат јесте  да активира младе да учествују како у реализацији пројеката тако и у самом доношењу одлуке који ће пројекти бити реализовани, односно учествују у самој расподјели средстава . Омладинском банком у Мркоњић Граду ове године ће управљати 11 младих људи  а ове године на располагању имају 14.000 КМ које ће расподијелити на оне пројекте за које мисле да су најинтересантнији. Пројекти треба да су вриједности од 500-2.000 КМ. изјавила је Армела Рамић програм менаџер Фондације Мозаик.

Члан Кредитног одбора Његош Томић сматра  да су „младима у руралним  подручјима потребна мјеста  гдје  ће се моћи окупљати и бавити спортом, мислим да ће бити највише пројеката са таквим идејама. Ово је прилика да млади добију новац  и да ураде нешто корисно.“

Уназад четири године  укупна вриједност за 26 подржаних пројеката износи  око 70.000,00 КМ.

 

 

 

  • 11.3.2011. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD