ОДРЖАН ДВОДНЕВНИ ТРЕНИНГ „ИНКЛУЗИВНЕ ШКОЛЕ-ИНКЛУЗИВНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

Mркоњић Град, 09-10.2011. године У склопу пројекта које организује Мисија ОЕБС-а у БиХ у Мркоњић Граду одржан је дводневни тренинг за чланове општинске координационе групе,основних школа и локалне власти под називом „Инклузивне школе-инклузивне заједнице“ на тему „ Управљање пројектним циклусом".

Циљ обуке је унаприједити капацитете чланова координационих група из области: планирања, развоја, и имплементација пројеката како би могли самостално тражити донаторска средства путем  подношења пројеката.

                

Пројектом ће бити промовисана израда механизама на локалном нивоу за побољшање квалитетног инклузивног образовања, уз механизме за укључивање дјеце која нису укључена у образовање, кроз израду Плана развоја школе користећи методологију индекса инклузивности као основу студије за израду свеобухватнијег Општинског плана активности за унапређење инклузивног образовања.

Овим програмом се настоји промовисати Образовање за све на нивоу општине, омогућује стварање  културе толеранције и поштовање различитости у заједницама, успостављањем и разрадом принципа за приступ образовању за сву дјецу, те ангажовати дјецу у културна, политичка и практична дешавања у школама.

Општина Мркоњић Град и Мисија ОЕБСА-а у БиХ су прије годину дана потписале Меморандум о разумијевању који подразумијева споразум о спровођењу овог пројекта „Инклузивне школе-инклузивне заједнице“ .

           

                           

  • 11.3.2011. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD