ОБИЉЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ РС У МРКОЊИЋ ГРАДУ

Мркоњић Град 01.03.2011. године- Цивилна заштита општине Мркоњић Град у протеклој 2010. години била је од помоћи становништву и то приликом пожара, деминирање терена, одрона земљишта и других елементарних непогода.

„У прошлој години између МАК- БиХ и општине Мркоњић Град потписан је План против  минског дјеловања  који обухвата 24 хектара несигурне територије на подручју општине Мркоњић Град за локације (Тријебово-Сурјан- Лисина –Магаљдол ) . Овај план би требало да се реализује до 2016. године, рекао је Мирко Вученовић, начелник Цивилне заштите у Мркоњић Граду. Цивилна заштита општине има израђене планове за све области заштите. 

  

У Ватрогасном дому у Мркоњић Граду на Дан цивилне заштите презентован је хидраулични сет. „То је комплет за техничке интервенције код саобраћајних удеса. Набавили смо и заштитну опрему за ватрогасце, који ће сада бити много сигурнији  приликом интервенција“ рекао је Жељко Лакетић, старјешина Ватрогасног дома у Мркоњић Граду.

 

 

       

На подручју мркоњићке општине ватрогасци су током прошле године имали 65 интрвенција, на срећу радило се о пожарима мањег интензитета без веће материјалне штете за становништво.

 

  • 15.3.2011. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD