Представа “Плава ружа“ одиграна у Мркоњић Граду

Гостовањем у Мркоњић Граду 22. марта, окончана је турнеја представе „Плава ружа“ по Босни и Херцеговини. Ријеч је о комаду Мирка Цветановића у режији Владимира Митровића са којим би се четворочлани ансамбл глумаца (Марко Николић, Даница Максимовић, Ива Штрљић и Милан Чучиловић) крајем априла требао да представи и публици у Црној Гори.

У Сали биоскопа у Мркоњић Граду, породична мелодрама “Плава ружа” изазвала је овације публике. Прича, кроз коју се прожима дах прошлости о љубави (старој и непроживљеној), успјесима и падовима у животу, те неоствареним сновима са којима се тешко помирити, оставила је публику без даха. “Они који дођу на ову представу, не одлазе кући празног срца кући, него стварно нешто доживе и онако на један најпаметнији начин оплемене своје вече. Ово је представа која на јако добар начин разрађује однос родитељи – дјеца и инсистира на томе да о емотивним питањима треба да одлучујемо ми сами, а не да улијећемо у неке ситуације као што је ова, зато што бјежимо од неких породичних проблема”, рекла је глумица Ива Штрљић, којој је у представи повјерена улога кћерке Иване.

Брачни пар Боба и Милутин на дан вјеридбе своје кћерке Иване пролазе кроз неријешена питања из своје прошлости и преиспитују своје потезе у животу. Отац се не слаже са том везом док мајка покушава да ужива у срећи кћерке јединице која је у другом стању. “Догађај који се догоди на крају овог комада је јако трагичан, јер двоје младих сазнаје да им је исти отац. Мислим да је то оно што је најпотресније и најдирљивије у овој представи, која је мелодрама са елементима комедије, па се ви током представе пуно пута осмјехнете, али вас на крају све то јако заболи”, додаје Ива Штрљић.

Представа “Плава ружа” траје већ осму сезону и до сада је одиграна више од 250 пута. За шест дана гостовања у Босни и Херцеговини глумци кажу да су највеће интересовање за представом показали љубитељи позоришта у Мркоњић Граду. “Ја сам први пут у вашем граду и јако се лијепо осјећам. Изненадило ме је колико је публике било на вечерашњој представи и по њиховој реакцији видим да смо успели  да им причу изнесемо на прави начин”, каже глумац Милан Чучиловић који у представи игра Петра, будућег зета.  
Представа „Плава ружа“ до сада је освојила неколико награда: за најбољу представу „Добој феста 2005“ и друго мјесто на Данима Боре Станковића у Врању 2005. године.

 

 

  • 25.3.2011. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD