Пренос Моштију преподобномученика Медљанских

Мошти светих преподобномученика Медљанских, чудесно откривених на мјесту данашњег Манастира, свечано су литијски допраћене из Храма Рођења Пресвете Богородице у Медној до манастирске цркве Манастира Медне гдје ће почивати.

 

 Литија је кренула испред храма Пресвете Богородице а њу су сачињавали:  монаштво, свештенство, војска и вјерни народ. Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки и рмањски г. Сергије допратио је литијски свете Мошти које су биле ношене на раменима свештеника. Послије тога  служена је  света архијерејска Литургија коју је предводио, по благослову Епископа бихаћко-петровачког и рмањског г. Сергија Епископ полошко-кумановски Јоаким.  Послије прочитаног Јеванђеља великом броју окупљеног народа обратио се домаћин Владика Сергије и поздравио све присутне, наглашавајући  значај овог догађаја. „ Ми данас прослављамо пренос светих Моштију новооткривених преподобномученика Медљанских који су се јавили у последња времена сведочећи Васкрсење Христа Бога и Живот Вјечни“, истакао је Епископ бихаћко-петровачки и рмањски г. Сергије.

Начелница општине Мркоњић Град  Дивна Аничић истакла је да је општинска управа у складу са својим могућностима  помагала изградљњу цркве и манастирског конака „Драго ми је да је конак заживио, имамо и двије монахиње, мошти које су пренесене представљају велику светињу  и надам се да ће се тек чути за манастир Медна“, рекла је Аничићева. Поред начелнице били су присутни и замјеник начелника Мирослав Комленић, секретар Скупштине општине Саша Радић, начелник Одјељења за просторно планирање и комуналне послове Слободан Рајковић и начелник Одјељења за изградњу града и управљање имовином Недељко Антић.

  • 10.6.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD