Одржана манифестација ''Дани ријеке Сане 2019''

Еколошка манифестација „Дани ријеке Сане“ одржана је у свим градовима и опшинама који се налазе у сливу ове ријеке у цијелој БиХ, а централни догађај организован је у Санском Мосту.

 

Ово је већ 19. година како се организује ова манифестација и њоме се жели скренути пажња јавности на важност очувања ријеке Сане и њеног еколошког система.

Програм је започео на извору ријеке, у селу Доња Пецка,  гдје је захваћена вода у еколошку штафету „Аква Сана“, а потом је штафета прешла пут дугачак 144 километра, кроз сва мјеста која се налазе у сливу ријеке.

Манифестација је окончана у Новом Граду гдје је вода с извора, захваћена у штафету, симболично изливена на ушћу Сане у Уну, чиме се жељело поручити да ријеку треба очувати и заштитити, како би била једнако чиста цијелом дужином свога тока.

И овогодишња манифестација одржана је под слоганом „Да нам сија, да нам блиста, да нам Сана буде чиста!“, те је још једном истакнуто незадовољство због најаве изградње нових хидроенергетских објеката на тој ријеци.

  • 11.6.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD