Инвестиционо развојна банка Републике Српске презентовала кредитне линије у Мркоњић Гаду

Представници Инвестиционо развојне банка Републике Српске презентовали су у Мркоњић Граду нове кредите за развојне пројекте. Презентације је присуствало више од стотину потенцијалних корисника са подручја југозападног дијела Републике Српске.

Како је рекао Златко Поповић- руководилац одјељења за пласмане јединицама локалне самоуправе Инвестиционо-развојне банке Републике Српске, ријеч је о шест врста кредитних линија које је усвојила Влада Републике Српске и чија се презентација одржава у општинама и градовима широм Републике Српске и о томе обавјештава све зинтересоване грађане.

 
-Кредити су намијењени почетним пословним активностима, микробизнису у пољопривреди, предузећима, привредним субјектима која се баве искључиво пољопривредом, стамбеним кредитима и кредитима намијењеним јединицама локалне самоуправе. То су средства која воде поријекло и Развојног програма Српске од 2007. до 2010.године, појасниоје Златко Поповић. Додао је да у развојном пројекту постоје двије компоненте, економско социјална и привредно-развојна, гдје је Инвестиционо-развојна банка  задужена за реализацију привредно-развојног дијела. Укупан износ средстава која су намијењена за тај дио износе 667 милиона марака до 2010.године.
 
-За ову годину је планирано да буде пласирано 287 милиона марака по каматној стопи која се креће од 4 до 7.36 одсто, која је по веома стимулативна и нижа у просјеку за три одсто у односу на комерцијалне банке - нагласио је Поповић, истичући да је циљ оваквих сусрета промоција кредита, како би се потенцијални корисници упознали са условима и начином пласмана средстава.

  • 15.2.2008. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD