Министарка Жељка Цвијановић у радној посјети Мркоњић Граду

Министарка за економске односе и регионалну сарадњу Жељка Цвијановић боравила је у радној посјети у Мркоњић Граду и том приликом са руководством општине разговарала о моделима за будућу сарадњу између општине и Министарства. Констатујући да је сарадња између Владе Републике Српске и општине била добра у протеклом периоду и да нема разлога да се не настави и у будућем периоду.

''Овим  састанком почело је анкетирања локалних заједница о питањима као што су регионални развој, зато што наше министарство намјерава да се ангажује на изради закон о регионалном развоју Републике Српске, с циљем ефикаснијег приступа фондовима ЕУ. Такође смо разговарали о прекограничној сарадњи и могућностима учешћа ове општине у пројектима прекограничне сарадње'', рекла је Цвијановићева. Додајући да је суштина закона о регионалној сарадњи, да се Република Српска позиционира као регионална цјелина у оквиру које би се у будућности извршило одређено груписање општина како би се створио оквир за кандидовање пројеката према фондовима ЕУ.

На сатанку је било ријечи и о пројектима из развојног програма РС, а који су реализовани у општини. Министарка је такође понудила општини да потпише меморандум о сарадњи, а  који се односи област страних улагања, као и да се утврди  на који начин се може побољшати пословна клима у општини.

Предсједница Скупштине општине Дивна Аничић је рекла да је министарку упознала са изградњом пословне зоне општине Мркоњић Град.

''Са министарком смо разговарали о успостављању пословне зоне за коју је урађена прединвестициона студија, а за коју смо  у  фази узраде  регулационог  плана, тако да за ову годину имамо затворену финансијску кострукцију'', рекла је Аничићева. Истичући да од ресорног министарства очекују помоћ приликом привлачења страних инвестиција као и да ће се доношењем закона о страним улагањима олакшати долазак страних инвеститора.

  

 

 

  • 11.4.2011. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD