Други Pecka Оutdoor Фестивал 20. и 21. јула

Други Pecka Оutdoor Фестивал у организацији Удружења за подршку одрживом развоју, Greenways биће одржан 20. и 21. јула 2019. у селу Пецка, надомак Мркоњић Града.

 Иако су првобитно одржавање овог фестивала почетком јуна помјерили неповољни временски услови, наредни викенд ће без сумње бити резервисан за све заљубљенике у здрав начин живота, активан одмор и породично окупљање у природи.

 Pecka Outdoor фестивал је друштвено одговорни и одрживи туристички производ који, популаризирајући прекрасну Пецку, промовише активан и здрав живот, бициклизам, пјешачење и природне љепоте, те оснажује локалну економију и подстиче развој комплетне регије. Фестивал ће посјетиоцима пружити изузетну прилику за истраживање, дружење, забаву и авантуру на отвореном, као и могућност да уживају у јединственој понуди спортских и авантуристичких клубова из окружења. Љубитељима брдског бициклизма фестивал ће пружити шансу да два дана на бициклима истражују питома рурална подручја возећи се кроз различита села на подручју општина Мркоњић Град и Шипово док ће рафтери имати јединствену прилику да се међу првима спуштају нетакнутим кањонима ријеке Сане све до Рибника.

У спрези са спортским и забавним активностима које фестивал нуди, циљ је поспјешити продају домаћих производа и услуга те промоцију свих учесника и партнера, а активностима намијењеним и одраслима и дјеци, створити атмосферу јединственог догађаја у којем ужива цијела породица.

Боро Марић, директор "Пецка Оутдоор фестивала", истиче да је Пецка оаза чистог ваздуха и чисте воде, те је сигуран да ће сви посјетиоци на фестивалу уживати у богатом програму.

"Ове године смо програм употпунили новитетима - рафтингом на Сани и посматрањем птица, што нисмо имали прошле године. У додатним забавним активностима имамо много садржаја у оквиру музичког програма, те увече у астрономском кутку имаћемо посматрање звијезда, јер је небо изнад Пецке врло звјездано кад је ведро. Доживљај камповања комплетне породице у природи биће за многе први пут, да дјеца буду уз логорске ватре, звук гитаре и да осјете ту атмосферу", поручио је Марић.

Он је подсјетио да је први Pecka outdoor Фестивал, који је одржан у мају прошле године, окупио више од хиљаду учесника свих генерација и тиме премашио сва очекивања. У незаборавном природном амбијенту Пецке, све активности изведене су успјешно и испраћене задовољством свих посјетилаца.

  • 16.7.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD