Oдржан четврти састанак Савјета за запошљавање

У просторијама општине одржан је четврти састанак Савјета за запошљавање општине Мркоњић Град, на којем су чланови дефинисали приоритете и циљеве који ће довести до повећања запослености у Мркоњић Граду.

 

Горан Тодоровић, директор Агенција за привредни развој рекао је да су на састанку  одредили приоритете и циљеве који треба да доведу  до повећања или одржавања континуитета запослености у Мркоњић Граду као и програме и мјере које ће довести до реализације тих циљева.
Саме мјере су базиране прије свега на подстицајним програмима општине, као и програмима које финансира и спроводи Завод за запошљавање Републике Српске. Ове године смо планирали да се на тај начин запосли најмање 100 нових радника и ја се надам да ћемо  успјети да остваримо тај циљ“, истакао је Тодоровић.

Путем подстицајног Програма Општине Мркоњић Град и Завода за запошљавање, у 2018 години утрошено је укупно 402.925,44 КМ за запошљавање 76 лица, што показује да је Акциони план реализован 88,37%.

 Задаци Савјета за запошљавање су  да иницира и координира процес израде локалне политике запошљавања, креира акциони план запошљавања, учествује у изради појединачних оперативних планова (програма/пројеката) у сагласности са Акционим планом запошљавања и Акционим плановима запошљавања Владе Републике Српске, прати остваривање акционог плана и појединих пројеката/програма за запошљавање.

  • 16.7.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD