Гостовање дјечијих пјесника у Мркоњић Граду

У позоришној сали Кулурног центра ''Петар Кочић'' удружење ''КултАрт'' организовало је дјечију културну манифестацију ''Дјечије царство''. Са пјесницима Љубивојем Ршумовићем, Ранком Павловићем и Велимиром Раловићем дружили су се ученици основних школа са подручја општине Мркоњић Град.

''Сваки сусрет са дјецом је драгоцјен како нама који пишемо за дјецу тако и дјеци претпостављам. Не знамо ми гдје и у коме од њих станује нека Десанка Максимовић, или неки будући Змај Јова. Тако да је то наше дружење са њима, тај наш напор да пробудимо у њима ту клицу за неко будуће стваралаштво рекао бих драгоцјен, а посебно ако знамо да је дјетињство родитељ човјекове личности како су рекли неки велики људи'', рекао је Љубивоје Ршумовић.

Манифестација ''Дјечије царство'' је  фестивал дјечије поезије гдје долазе млади пјесници основци из свих република бивше Југославије. Међу њих 30 биће награђени ученици млађег и старијег узраста, а биће проглашен и принц Дјечијег царства. На претходне двије манифестације ово признање понијели су Љубивоје Ршумовић и Тоде Николетић.

Пјесник Ранко Павловић je истакао да је циљ ове манифестације да популарише поезију и да задовољи што више младих љубитеља поезије.

  • 12.4.2011. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD