У недјељу почињу Дани позоришта

У Мркоњић Граду ће у недјељу, 4. августа, почети 11. Дани позоришта, а манифестацију ће отворити представа Градског позоришта Мркоњић Град "Класни непријатељ".

Селектор овог фестивала Дубравка Николић рекла је да ће у званичном, такмичарском дијелу учествовати представе "Ко је овде идиот" у извођењу Југоарт театра из Београда, "Мало благо" Градског позоришта Јазавац из Бањалуке, "Породичне приче" Независне продукције Бањалука/Београд и представа "Кривица" Корифеј театра из Колашина.             

"Побједници ће бити проглашени посљедњи дан, у петак,  9. августа. Цијела плејада познатих глумаца ће проћи кроз наш град и упознати га", нагласила је Николићева на данашњој конференцији за новинаре.

Она је додала да сваке године имају и пратећи програм фестивала, те да је ове године под називом "Култура памћења".  

"У пратећем програму ће посљедњи дан глумица Народног позоришта Републике Српске Раденка Шева одиграти представу `Прича која лута свијетом`, а у част побједника Драмска група Медицинске школе из Добоја одиграће представу `Нада`", навела је Николићева.                   

Начелницa општине  Дивна Аничић каже да су Дани позоришта као значајна манифестација уврштени у календар културних догађаја који су важни за ову општину, те је позвала публику да погледа представе.

Представе ће бити одигране у позоришној сали Културног центра "Петар Кочић".

Организатор је мркоњићко Градско позориште, а покровитељ је општина Мркоњић Град.                 

  • 2.8.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD