ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ КУД-А ''ПЕТАР I КАРАЂОРЂЕВИЋ МРКОЊИЋ''

Поводом обиљежавања Дана општине, чланови културно-умјетничког друштва ''Петар I Карађорђевић Мркоњић'' одржали су годишњи концерт, и показали богатство изворног фолклора у игри, музици и пјесми. Овим концертом је обиљежено шеснаест година од формирања Друштва. Публици су се представили са изворним народним пјесмама и играма које су увјежбавали протеклих годину дана, а које потичу из Србије, Баније и Републике Српске.

 

 

 

Њихову радост поводом концерта подијелили су и пријатељи из фолклорног ансамбла ''Смољинац'' из Смољинца општина Црнић, као и солисткиња КУД-а Весна Малић. Публици су се ''Подрашким бећарцем '' представила и женска извођачка група Удружења ''Наша жена'' из Подрашнице.
Културно-умјетничко друштво тренутно броји 250 чланова од 4 до 18 година животне доби, подијељене у четири категорије. Осим играчког ансамбла у КУД-у дјелује и мушка пјевачка група.
 
Концерт је отворен заједничким наступом чланица најмање и чланица извођачке групе КУД-а ''Петар I Карађорђевић Мркоњић'' , које су извеле женско коло из околине Врања у кореографији Милице Грмаш, а затворен је наступом извођачке групе КУД ''Петар I Карађорђевић Мркоњић'' и сплетом игара под називом ''Врањско поље'' у кореографији Александра Ђоковића.
 
За шеснаест година постојања Друштво је остварило запажене резултате међу којима су најзначајније златне медаље са међународне смотре фолклора у Крагујевачкој Рачи 2003.године и на међународној смотри фолклора у Радовишцу у Македонији 2005.године, златна медаља на међународној смотри фолклора у Градишци 2006.године и златни пехар и прво мјесто у Јошаничкој бањи 2007.године.

  • 20.2.2008. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD