ОМЛАДИНСКА БАНКА И ОПШТИНА М. ГРАД

У понедјељак 30.05.2011. године у Скупштинској сали општине Mркоњић Град одржано је Потписивање уговора и додјела чекова за пројекте неформалних група.

Већ четири године општина Мркоњић Град и Фондација „Мозаик„ успјешно сарађују  на пројекту Омладинска банка. Тим пројектом од 2008-2011. године до данас  финансирано је укупно 36 пројеката у  износу од 84.557,00 КМ.

Фонд Омладинске банке Мркоњић Град  за пројекте неформалних група младих за 2011. годину износи 17.770 КМ, од чега  је Општина Мркоњић Град уложила 10.000 КМ, а Фондација „Мозаик“ 7.770 КМ.

У овој години директно за пројекте младих намијењено  је 14.770 КМ од којих  је финансирано 10 пројеката:

·         Медењаци,

·         Уређење теретане у Подбрду,

·         Теретана –Граци, Игралиште на Котору,

·         Игралиште у Подбрду,

·         Љетна школа прве помоћи,

·         Уредимо свој животни простор,

·         Тајне пчеларства,

·         Млади за дјецу- драмска секција   за предшколску дјецу и

·         Са TAEKWAND-om ка бољем развоју себе и друштва.

„Кредитни одбор одбор Омладинске банке запримио је 17, а одобрио 10 пројеката. Реализација ових пројеката је веома значајна  за младе људе, јер им помаже да се активирају  и допринесу развоју своје локалне заједнице“ рекла је Јелена Јаковљевић члан Кредитног одбора М. Град.   

Неформалана група младих из Котора кандидовала је и добила средства за реализацију пројекат Изградње за игралишта за дјецу у овом селу .„Дошли смо на идеју  да градимо игралиште  за дјецу, јер у нашем селу има велики број мале дјеце. Жељели  смо да се за њих изгради игралиште са клацкалицама, љуљачкама, тобоганима, како би  дјеца могла да се играју  на једном мјесту  и да буду  под контролом родитеља“.

Невена Протић са још четири своје другарице  кандидовала је пројекат  за набавку ношњи за чланове хора. „Наш пројекат се зове „Медењаци“ и његовом реализацијом смо предвидјели набавку ношњи за чланове  нашег хора. Желимо да имамо једноличне униформе на наступима и да на достојан начин  представљамо наш град рекла је Невена. 

 

  • 6.6.2011. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD