Операција кино стиже у Мркоњић Град

Операција кино, путујуће кино Обала Арт Центра у сурадњи са Сарајево Филм Фестивалом, изван фестивалских датума, публици широм градова у Босни и Херцеговини нуди искуство гледања фестивалских филмова! И све то уз бесплатан улаз за посјетиоце.

Идући у сусрет својој публици овог мјесеца, Операција кино долази у Жепче, Лукавац, Зворник, Братунац, Сребреницу, Мркоњић Град, Требиње и Посушје са награђиваним филмовима ''Хладни рат'' Паwела Павликовског и ''Моје невјероватно љето са Тес'' Стевена Воутерлоода. Све пројекције почињу у 20 сати.

ОК турнеја је у Мркоњић Граду 23. и 24. октобра. Публика у Мркоњић Граду 23. октобра у 20 сати има прилику погледати ''Хладни рат'' Павела Павликовског, а 24. октобра у 20 сати ''Моје невјероватно љето са Тес'' Стевена Воутерлоода. Пројекције се одржавају у Културно-спортском центру Петар Кочић, а улаз је слободан!

Операција кино се одвија у партнерству са Амбасадом Швицарске у Босни и Херцеговини и ДМ дрогерие маркт Босна и Херцеговина.

Филм ''Хладни рат'' (''Cold War'') Павела Павликовског, овогодишњег добитника Почасног Срца Сарајева 25. Сарајево Филм Фестивала, награђен је за најбољу режију на фестивалу у Цаннесу 2018. године и уз огроман интерес публике отворио је прошлогодишњи, 24. Сарајево Филм Фестивал. Павликовски је 2015. освојио Оскара за најбољи страни филм за филм “Ида”, који је прије тога приказан на 20. Сарајеву Филм Фестивалу и одушевио публику.

''Моје невјероватно љето са Тес'' (''My Extraordinary Summer With Tess''), дебитантски дугометражни филм низоземског редитеља Стевена Воутерлоода, приказан је на овогодишњем Сарајево Филм Фестивалу гдје га је публика у Дјечијем програму прогласила најбољим. Темељен на награђиваном роману Ане Волтз, омиљене низоземске списатељице младих, овај је филм добитник специјалног признања жирија програма Генератион Кплус овогодишњег Берлиналеа. Филм је добитник међународне Емy Кидс награде и награде на Торонто Кидс Инт. Филм Фестивалу.

 

О ФИЛМОВИМА:

ХЛАДНИ РАТ

Павел Павликовски

Пољска, Француска, Велика Британија, 2018, 82 мин.

Улоге: Јоанна Кулиг, Томасз Кот, Борyс Сзyц

Филм ХЛАДНИ РАТ говори о страственој љубавној причи између двоје људи који се због различитог поријекла и темперамента на први поглед чине неспојивима, али су ипак судбински предоређени једно за друго.

МОЈЕ НЕВЈЕРОВАТНО ЉЕТО СА ТЕС

Стевен Воутерлоод

Холандија, Њемачка, 2019, 84 мин.

Улоге: Џенифер Хофман, Гуидо Полеманс, Ханс Дагелет

Обитељска драма која, истражујући обитељске односе, наглашава важност међусобне људске повезаности. Бави се односом дјечака који се припрема за оно најгоре и дјевојчице која му помаже да пронађе најбоље у себи. Магазин Вариетy овај је филм прогласио једним од 10 еуропских филмова који се морају погледати.

 

  • 4.10.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD