Најбоља представа Tинејџитис

На 10. Фестивалу дјечијег драмског стваралаштва у Мркоњић Граду представа "Тинејџитис" Драмске секције Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" из Прњавора проглашена је за најбољу у категорији школе глуме у оквиру позоришта. За најбољег глумца проглашен је Аријан Сарајлић из Бањалуке, а за најбољу глумицу Валентина Слијепчевић из Зворника.

Награду за најбоља глумачка остварења су добили Михаило Дамјановић из Добоја, Јована Томић из Мркоњић Града и Ђорђе Савић из Зворника.

Награду за најбољи костим и сценографију добило је позориште из Мркоњић Града, а за колективну игру Позориште Добој.

Побједничка представа је ауторски пројекат Бранкице Радоњић из Прњавора која је добила награду и за најбољу режију. Радоњићева је изразила задовољство што је жири њихову представу, која говори о савременој породици у којој долази до отуђења у комуникацији, препознао као најбољу.

"Назив представе `Тинејџитис` указује да се ради о нечему модерном, савременом, другачијем", рекла је Радоњићева новинарима.

У конкуренцији су биле и представе "Кад се вјештица заљуби" Градског позоришта из Мркоњић Града, "Јаче од чаролије" Позоришта Добој, "Звездано дете" Зворничког позоришта, и "Живот у средини" бањалучког Градског позоришта "Јазавац"

Директор фестивала Дубравка Николић рекла је да је завршен први дио фестивала, те да имају изузетну подршку основних школа.

У част Фестивала синоћ је емитован филм "Екскурзија" полазника школе филма "Јазавац" из Бањалуке.

За данас је у плану да буду одигране представе најуспјешнијих драмских секција основних школа у Републици Српској.

Ријеч је о представама "Бијег из стварности" ученика Прве основне школе из Сребренице, "Временска капија" Основне школе "Иван Горан Ковачић" из Мркоњић Града, "Васо Пикасо" Основне школе "Кнез Иво од Семберије" из Бијељина, "Јежева кућица" Основне школе "Свети Сава" из Бањалуке, "Трноружица и храбри витез" Основне школе "Радоје Домановић" из Осјечана Горњих код Добоја, "И дјевојчице играју фудбал" Основне школе "Петар Кочић" из Приједора и "Кад би мени дали један дан" Основне школе "Свети Сава" из Котор Вароша.

Фестивал ће свечано бити затворен вечерас уручењем награда најбољима у оквиру смотре драмских секција основних школа, у чију част ће ученици Основне школе "Петар Петровић Његош" из Источног Сарајева одиграти представу "Госпоџа од натуре".

Покровитељи Фестивала су Министарство просвјете и културе Републике Српске и општина Мркоњић Град. 

  • 7.10.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD