ОСЦЕ-Обука наставника за рад са дјецом са посебним потребама

У оквиру пројекта „Инклузивне школе –инклузивне заједнице“ коју проводи ОСЦЕ-заједно са Општином Мркоњић Град организована је дводневна обука наставника за рад са дјецом са посебним потребама у основним школама.

 Теме које су обрађене на овој обуци су: Циљ васпитања и образовања, Инклузија у пракси, Улога наставника у инклузивној школи, Дјеца са посебним потребама према Правилнику о разврставању , Индивидуализација и диференцирано подучавање, Индивидуално прилагођени програми и презентације групних радова.

Горе наведене теме су биле презентоване од стране представника Републичког педагошког завода Јелене Шипке и Нине Нинковић.  

 

 

 

 

„Данашња едукација, коју проводи Републички педагошки завод  РС  заједно са ОСЦЕ-ом је од великог значаја  јер ће овој групи  наставника и педагога из основних школа  са подручја  општине Мркоњић Град помоћи да у будућим акивностима буду спремни да на један  бољи начин приступе  у раду са дјецом  која имају посебне образовне потребе,“ рекла је Јелена Шипка, дефектолог –логопед.

 „Значај овог семинара је вишеструк, даје нам многе упуте како поступати са дјецом са посебним потребама, како их мотивисати и давати подршку да могу адекватно учествовати у настави наставном процесу, „изјавила је Тијана Гајић наставница ОШ „Вук Караџић“ из Бараћа.

 

  • 9.6.2011. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD