Мјесец здравог одрастања

ЈУ КСЦ „ Петар Кочић“ у сарадњи са Институтом за јавно здравство реализује пројекат „Мјесец здравог одрастања“. Пројекат има за циљ да укаже најмлађима на значај правилног начина исхране и опасности која долази од гојазности у самом развоју дјеце.

 Планирана су предавања за двије старосне категорије које ће одржати нутриционисти Др Драгана Стојсављевић и Др Љиљана Станивук испред Института на тему  „Гојазност је опасност за мене“ у следећим терминима :

01.11.2019. -  Кино сала – 10:00- 11:00- за узраст од 1-5 разреда

                                       11:00- 12:00 – за узраст од 5-9 разреда

У оквиру поменутог пројекта,у другој фази планирано је и предавање  на тему „Пушење-болест-зависност“, које ће одржати Др Милан Ћоћкало. Предавање је намијењено за ученике првог разреда Гимназије и одржаће се у холу СШЦ. Циљ је да се укаже циљној групи на период њиховог сазријевања, који има битну улогу у развоју дисајних органа, као и да на адекватан начин уз физичке активности треба развијати дисајне органе и увидјети опасност од порока конзумирања дувана.

02.11.2019. - У трећој фази реализације пројекта, за дјецу основних школа биће организован адекватан преглед од стране физијатра Др Татјане Бошкић,  који ће у случају потребе указати на одређене слабости у развоју и потребу да се јаве доктору опште праксе како би се благовремено реаговало,.

 

03.11.2019.  – 9.00 часова -  У просторијам „Спортске дворане- НОВА БАНКА“ планиран је рад са физиотерапеутом Младеном Вученовићем и подјела промотивних летака на којима ће бити приказане вјежбе за правилно одрастање, а које се могу радити свакодневно.

На основу исказаних потреба биће израђен план активности за мјесец новембар са циљем да физичка активност буде један од најбитнијих приоритета код одрастања дјеце.

Генерални спонзор „Мјесец здравог одрастања“ – ОПШТИНА МРКОЊИЋ ГРАД  И НОВА БАНКА .

 

  • 31.10.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD