ПРИЗНАЊЕ ЧЛАНОВИМА МРКОЊИЋКОГ ТЕКВАНДО КЛУБА „ТИГАР“

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић уприличила је пријем за чланове Теквандо клуба „Тигар“, који су на недавно одржаном Првенству Републике Српске у теквандоу освојили пет медаља.Наиме,златну медаљу освојили су Душан Петровић и Јована Томић,сребрену Боро Милашиновић, док су се бронзаном медаљом окитили Немања Арсенић и Златко Микулић.

Аничићева је младим спортистима честитала на великом успјеху и пожељела да и на наредним такмичењима постижу добре резултате и освајају медаље.  

„Иако је Теквандо клуб „Тигар“ основан прије десет мјесеци ви сте вашим редовним тренинзима успијели да створите неколико врхунских такмичара, који су на шампионату Српске освојли пет медаља.То је велики успјех за клуб, али и наш град, који је по врхунским резултатима својих спортиста постао препознатљив у БиХ, али региону“ истакла је Аничићева.

Тренер Теквандо клуба „Тигар“ Жељко Лазендић, рекао је да за теквандо спорт у Мркоњић Граду влада велики интерес и да је то спорт будућности.

 Теквандо је олимпијски спорт и ја вјерујем да ћемо за неколико година имати неког од наших такмичара који ће се борити за одлазак на Олимпијске игре. Иначе, теквандо је у експанзији у Републци Српској, као и регионурекао је Лазендић.

 

Освајањем златне медаље, у категрији до 78 килограма задовољан је Душан Петровић.

Борбе на Првенству Републике Српске, које је одржано у Бањалуци биле су доста тешке и динамичне. Био сам добро припремљен и у финалној борби заслужено савладао такмичара из Дервенте и освојио залатну медаљурекао је Петровић и најавио да очекује да добар резултат постигне и на првенству БиХ, чиме би стекао услове за наступе на међунарoдним такмичењима.

 

 Иначе,Теквандо клуб „Тигар“ окупља четрдесет такмичара који четири пута седмично тренирају  у фискултурној сали Основне школе „Иван Горан Ковачић“ и Омладинске организације „Центар“ у Дому културе.

 

  • 17.6.2011. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD