Отворена филијала Нове банке

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић и предсједник Управе Нове банке Срђан Кондић отворили су прву филијалу ове банке у Мркоњић Граду.

Нови објекат банке налази се у Улици Симе Шолаје и представља 13. филијалу и 67. пословницу Нове банке у БиХ.

Кондић је рекао да Нова банка ове године обиљежава 20 година рада и да су успјели да од мале локалне банке дођу до највеће у Републици Српској и треће у БиХ.

"Крајем прошле године ојачана је акционарска структура Банке уласком нових домаћих акционара, на челу са компанијом `МГ Минд` из Мркоњић Града, зато нам је посебно задовољство што овдје отварамо филијалу", истакао је Кондић.

Он је нагласио да су одлични резултати рада банке за протеклих 10 мјесеци, те да су сви показатељи у порасту.

"Актива Банке је порасла за седам одсто, депозит за осам и профитабилност за 10 одсто. Актива износи 2,1 милијарду КМ, кредитни портфолио је порастао на 1,5 милијарди КМ, а депозит на 1,6 милијарди КМ", навео је Кондић и додао да ће се и даље трудити да буду што успјешнији.

Аничићева је захвалила управи и власницима банке што су отворили филијалу у Мркоњић Граду и изразила наду да ће они бити најбољи.

"Подржавамо све нове инвестиције, јер то подразумијева нова радна мјеста, пуњење буџета у складу са законским прописима и бољи живот за грађане", навела је Аничићева.

Нова банка је донирала мркоњићком Спортско-културном центру "Петар Кочић" чек од 3.000 КМ за набавку нових справа за дјечије игралиште које се налази у градском парку.

  • 13.11.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD