Завршена радионица на тему Савремени принципи управљања пројектима вредновање и праћење пројеката и управљање пројектним расходима

Представници општине Мркоњић Град 30.09.2011. године у Градишци присуствовали су регионалној радионици ГАП-а, под називом „Савремени принципи управљања пројектима, вредновање и праћење провођења пројеката и управљање пројектних расходима“. Радионица је организована за општине у којима Пројекат управне одговорности – ГАП проводи активност програмског буџетирања, а то су Мркоњић Град, Србац, Костајница и Градишка.

Предавачи на семинару су били Санин Џидић, директор за евалуацију и мониторинг у ГАП-у и Мерџа Хандалић Плахоњић, специјалиста за јавне финансије и трезор у ГАП-у. Они су на теоријски и практичан начин упознали општинске службенике са методама руковођења, контроле и управљања трошковима пројеката, што ће бити од великог значаја приликом израде Плана капиталних инвестиција и буџета локалних заједница.
Финансијска средства за реализацију ГАП пројекта обезбиједили су: USAID – Америчка агенција за међународни развој, SIDA – Шведска агенција за координацију међународног развоја и EKN – Амбасада Краљевине Холандије у БиХ.

 

  • 7.10.2011. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD