Пројекат „ ВОЛОНТИРАЈ –КРЕДИТИРАЈ „ у општини Мркоњић Град

Мркоњић Град 07.10.2011 . године- У оквиру пројекта „Волонтирај –Кредитирај“ који проводи Удружење грађана Infohaus у петак 07. октобра поводом Социјалног дана већина фирми и установа у БиХ запослиле су младе људе на један дан. Тог дана на подручју општине Мркоњић Град обезбијеђено је волонтирање за 20 средњошколаца Машинске школе.

 

Радна мјеста волонтерима  и ове године су пружили Административна служба општине Мркоњић Град (5), Хидроелектране на Врбасу (10), Дом здравља

Др Јован Рашковић (2) и Електродистрибуција (3).

 

Циљ  пројекта „Волонтирај- Кредитирај“ је пружање шансе младим људима  да  у радној средини стекну нова искуства  која ће бити од практичног значаја у њиховој професионалној будућности. Пројекат се проводи у 50 општина у БиХ, гдје из сваке школе учествује око 20 ученика који ће бити распоређени на радна мјеста.

 

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић је истакла да је Општина Мркоњић Град  већ другу годину  укључена у овај пројекат и пожелила волонтерима успјешан радни дан.     

 

Дневнице које млади тај радни дан зараде износе 20 конвертибилних марака биће уплаћена на рачун  „Infohaus“а сакупљена средства послужит ће за финансирање најбољих ученичких пројеката на Сајму који ће бити одржан у новембру у Сарајеву.

 

 

  • 10.10.2011. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD