Помоћник министра за спорт Марио Ђуран у посјети општини Мркоњић Град

Општину Мркоњић Град посјетио је данас помоћник министра за спорт Републике Српске Марио Ђуран.

Он је рекао да је Министарство за породицу, омладину и спорт Републике Српске је у протеклој години на подручју општине Мркоњић Град уложило 80.000 КМ.

Ђуран је навео да је са представницима општине, спортске дворане и Кошаркашког клуба "Младост" разговарао о активностима које су спроведене прошле године, али и о неким будућим дешавањима.

"Сумирали смо активности од прошле године, нешто мање од 80.000 КМ смо уложили у `Младост` и у још један мањи пројекат, а саговорници су ме упознали и о њиховим активностима за ову годину", рекао је Ђуран након данашње посјете Мркоњић Граду.

Он је навео да је разговарано и о текућим активностима Министарства, са могућношћу да општина Мркоњић Град привуче одређена средства ради развоја спорта.

Начелница општине Дивна Аничић потврдила је да је разговарано о тренутном стању у спортским клубовима, као и о спортским манифестацијама и активностима.

"Мркоњић Град је познат по бројним манифестацијама као што су Госпојинске уличне трке, градски турнир у фудбалу и слично. Циљ нам је да нека од тих манифестација постане од републичког значаја", истакла је Аничићева.

Аничићева је нагласила да су се и похвалили успјехом спортских клубова, посебно успјехом Кошаркашког клуба "Младост", који већ 12 годину игра у Премијер лиги БиХ.

 

  • 27.5.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD