ЗАВРШЕНА ИЗГРАДЊА ПЈЕШАЧКЕ СТАЗЕ УЗ ТРАНЗИТНИ ПУТ

Мркоњић Град 26.10.2011. године -Програмом капиталних инвестиција у групи САОБРАЋАЈ завршена је „Изградња пјешачке стазе уз транзитни пут дужином од 1620 метара и ширине од 1,5 метар. Тачније, овај дио стазе се протеже од моста код сточне пијаце до семафора на транзиту код аутобуске станице.

„Пројектом је предвиђено  да се постојећи магистрални пут прошири за 0,5 м на страни  будућег тротоара како би се ријешио проблем површинске одводње. Стаза је оивичена бетонским ивичњацима, асфалтирана и уређена према техничким  прописима пројекта. На већем дијелу дионице постављена је заштитна одбојна ограда која је такође предвиђена у пројекту. Са вањске стране тротоара, постављена је и ограда за пјешаке, ради њихове безбиједности,“ изјавио је начелник Одјељења за изградњу града и управљања имовином Ратко Ђуза.          

 

Пјешачку стазу на употребу је предала начелник општине Дивна Аничић, са групом ученика основне школе „Иван Горан Ковачић „           

Иначе, становници Мркоњић Града овим пројектом добијају безбиједнију и функционалнију пјешачку стазу уз једну од најфрекфентнијих саобраћајница  на подручју општине Мркоњић  Град.

Радове, на изградњи изводи предузеће „Мркоњић путеви“ а вриједност радова износи  око 300.000,00 КМ.

 

  • 31.10.2011. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD