Владика Сергије у посјети општини Мркоњић Град

Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки и рмањски Сергије разговарао је данас са начелницом општине Мркоњић Град Дивном Аничић о завршетку спољног уређења Цркве Пресвете Богородице у граду, као и о асфалтирању пута до манастира Медна.

Владика Сергије је рекао да се радује што су се данас састали у Мркоњић Граду, нагласивши да су њихови пројекти, жеље и срца заједно без обзира што их је вирус корона на силу неко вријеме раздвојио.

"Међусобно се размјењују мишљења, жеље и могућности да се остваре сви пројекти везани за овај град, а посебно за православну цркву. Надам се да ће их Влада подржати јер је значајно сачувати древне старине које постоје на овим просторима како бисмо још више утврдили свој идентитет", нагласио је владика Сергије.

Аничићева је рекла да је разговарано о завршетку реконструкције и спољног уређења цркве и изградњи асфалтираног пута до манастира Медна.

"Вјерујем да ћемо до краја године изградити пут до манастира и да ће црква бити спремна за освештање", навела је Аничићева.

  • 5.6.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD