ПОТПИСАН УГОВОР О РЕКОНСТРУКЦИЈИ ДОМА ЗДРАВЉА „Др Јован Рашковић“

Мркоњић Град 03.11.2011. године- Начелница општине Дивна Аничић потписала је Уговор о реконструкцији ЈУ Дома здравља „Др Јован Рашковић“ са директором ове установе Ерак Радивојем.


          

Укупна вриједност пројекта износи око 481.500,00 КМ, с тим да ће Влада РС издвојити из Развојног програма средства у висини 473.000,00 КМ, а општина Мркоњић Град за ову намјену ће издвојити 8.570,00 КМ.

Реализацијом  пројекта обезбиједиће се квалитетније  пружање здравствене заштите становника општине Мркоњић Град и сусједних општина, као и обезбијеђење оптималних услова рада Дома здравља, уштеда топлотне енергије и смањење трошкова који се издвајају за загријавање, а првенствено угоднијем боравку пацијената.

„Дом здравља је саграђен прије 30 година и ништа значајније није урађено на спољашњем изгледу до сада. Пројектом је предвиђена спољашња реконструкција  Дома здравља везано за санацију крова, фасаде и замјене столарије. Мислим да ћемо из тих средстава, ако уштедимо, успјети на неки начин да реновирамо и гријање. Овај пројекат је значајан и са аспекта животне средине, зато што је Дом обложен азбестним плочама које се већ годинама не користе и које су опасне по здравље и животну средину, тако да је вишеструка корист  од овог  пројекта уштеда енергије, заштита животне средине и итекако много љепши изглед Дома здравља“, рекла је начелница општине Дивна Аничић.

 

Према ријечима директора ове установе Радивоја Ерака, „ Пацијенти ће добити љепшу и функционалнију  зграду Дома здравља, него што је то била до сада.

Прије свега  неопходно је да се замјену азбестне плоче које су лоша изолација, а затим други битан моменат је да се око 20-30 % очекује уштеда енергије у Дому здравља, и  ако успијемо реконструисати   главне водове за централно гријање тако ћемо добити  могућност да одвајамо поједине дијелове  Дома здравља  односно, да не морамо гријати цијелу зграду због одређених  просторија, уштеда је неизмјерна“, казао је директор ове установе.

 

  • 8.11.2011. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD