Покренута иницијатива о братимљењу са Смедеревом

Представници Удружења резервних војних старјешина из Смедерева посјетили су општину Мркоњић Град с намјером да локалној Борачкој организацији понуде потписивање повеље о братимљењу.

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић рекла је да је од ове делегације добила и писмо намјере од предсједника Скупштине града Смедерева Бојана Теофиловића о братимљењу Мркоњић Града и Смедерева.

"Писмо ћемо упутити у нашу Скупштину која треба да донесе одлуку о братимљењу и надам се да ћемо имати још једну братску општину са којом ћемо успјешно сарађивати", истакла је Аничићева.

Предсједник Удружења резервних војних старјешина Слободан Богић објаснио је да је иницијатива о братимљењу са Борачком организацијом резултат њихове дугогодишње сарадње, те да је планирано да повеља буде потписана у јуну сљедеће године у Смедереву.

"Ову нашу активност подржала је и локална самоуправа од које смо добили писмо за проширење сарадње са општином Мркоњић Град, а то је још један корак више у односу на оно што смо ми започели", рекао је Богић.

Педсједник Борачке организације Мркоњић Град Милан Стеванић вјерује да ће локални парламент прихватити ову иницијативу, те да ће јачати сарадња Смедерева и Мркоњић Града у разним областима.

Реновирање водоводне и канализационе мреже у Улици Васе Палагића.

  • 28.6.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD