Продужене мјере за заштиту од вируса корона у РС-Забране остају на снази до 17. августа

Штаб за ванредне ситуације општине Мркоњић Град донио је наредбу да све мјере, у циљу превенције ширења вируса корона, остају на снази до 17. августа што је у складу са најновијим закључком Републичког кризног штаба.

 

На сједници Републичког штаба донесени су сљедећи закључци:

1. У циљу превенције ширења вируса корона САРС – Цо В-2 и ЦОВИД – 19 болести на територији Републике Српске и заштите и спасавања становништва до 17.08.2020. године забрањују се сва јавна окупљања у групама већим од 50 лица.

2. До 17.08.2020. године ограничава се радно вријеме угоститељским објектима за исхрану и пиће од 06:00 до 23:00 часова.

3. Пружање угоститељских услуга исхране и пића на начин регулисан тачком 2. овог закључка односи се и на угоститељске објекте за смјештај.

4. До 17.08.2020. године дозвољавају се такмичарске активности спортских организација и спортиста искључиво без присуства публике, уз поштовање свих епидемиолошких мјера које је прописао ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске.

5. Субјекти којима је дозвољено обављање дјелатности дужни су исту организовати уз обавезно предузимање мјера прописаних у Упутству ЈЗУ “Институт за јавно здравство Републике Српске” за спречавање појаве и ширења ЦОВИД – 19 болести на радном мјесту.

6. Субјекти из тачке 5. овог закључка могу самостално обављати дезинфекцију пословних простора у складу са упутством ЈЗУ “Институт за јавно здравство Републике Српске”.

7. Републички органи управе и органи јединица локалне самоуправе и остали субјекти који врше јавна овлаштења дужни су организовати свој рад како слиједи:

1) на улазу у све службене просторије органа из ове тачке које пружају услуге грађанима ограничити број особа које истовремено могу да уђу и бораве у просторијама органа, онемогућити задржавање у просторијама органа и прављења дужих редова у затвореном простору,

2) одржавати растојање између грађана у затвореним просторима од најмање два метра, уз предузимање мјера дезинфекције и појачане хигијене и

3) омогућити рад шалтер сале и матичне службе у јединицама локалне самоуправе, уз контролу броја корисника услуга шалтер сала и матичних служби зависно од простора, одржавање физичке дистанце од два метра и уз обезбјеђење физичке провидне баријере на радном мјесту која пружа довољну заштиту запосленом и кориснику.

8. Инспекцијски надзор над спровођењем овог закључка спроводи Републичка управа за инспекцијске послове путем надлежних инспектора и инспектора у саставу јединица локалне самоуправе и Kомунална полиција.

9. Јединице локалне самоуправе су дужне да своје акте усагласе са овим закључком, те да у складу са епидемиолошком ситуацијом на својој територији, донесу рестриктивније мјере у односу на мјере утврђене овим закључком.

 

 

  • 5.8.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD