Начелница Дивна Аничић потписала споразум о реализацији донаторских средстава Владе Србије у износу од 400 хиљада еура

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић потписала је данас са директорима Гимназије, Машинске школе и Дома здравља споразуме о регулисању међусобних обавеза на реализацији пројеката финансираних донаторским средствима Владе Републике Србије у износу од 400 хиљада еура, а сходно споразуму који је општина потписала са Владом Републике Српске о финансирању пројеката донаторским средствима.

''Износ од  300.000 еура намијењен је  Средњошколском центру за опремање савремене машинске радионице са ЦНЦ машином и са једним савременим роботом, те за уређење унутрашњег ентеријера школе и 100.000 еура Дому здравља за набавку санитетског возила и друге медицинске опреме'', рекла је Аничићева. Додајући  да је  поменута средства предсједник Вучић обећао током своје посјете Мркоњић Граду, те да је сада дошло и до саме реализације.

Директор Машинске школе Предраг Ђуза рекао је да је набавка опреме за потребе радионице од изузетне важности.

''Осим Техничке школе у Градишци ни једна друга школа у Републици Српској неће имати овако савремено опремљену радионицу. Ми ћемо заједно са њима ићи и  са приједлогом  да се уведу нека нова модерна занимања која ће привући ученике и након чијег завршетка ће ученици имати сигуран посао'', рекао је Ђуза.

Гимназији су одобрена средства за унутрашње уређење објекта Средњошколског центра под чијим се кровом налазе и Гимназија и Машинска школа.

''Овим пројектом уредиће се комплетан унутрашњи ентеријер школе, од зидова, подова и плафона'', казао је директор Гимназије Зоран Бјелајац.

Радивој Ерак, директор Дома здравља рекао је да ће одобрена средства утрошити за набавку санитетског возила, дигитализацију мамографа, набавку хематолошког бројача у лабораторији, а уколико буде новца и једне стоматолошке столице.

Сви они су изразили велику захвалност предсједнику Вучићу на донацији, али и начелници Аничић која је кандидовала њихове пројекте.

 

  • 9.10.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD