Представом Остајте овдје почели 12. Дани позоришта

Премијером представе "Остајте овдје" Градског позоришта Мркоњић Град почели су 12. Дани позоришта.

Умјетнички руководилац Градског позоришта Дубравка Николић рекла је синоћ да је ријеч о документарној драми која је настала по тексту професорице, драматурга и глумице Љиљане Чекић.

"Представа је рађена на основу истраживања. И то су стварне аутентичне и личне приче и порука - остајте овдје", истакла је Николићева.

Николићева, која је и директор Фестивала, наглашава да је велика заинтересованост за представе и да је публика жељна позоришта јер га дуго није било.

Према њеним ријечима, манифестација ове године има ревијални карактер и неће бити награде публике.

Глумац Живодраг Пејић истакао је да је тема представе "Остајте овдје" актуелна, посебно младим људима.

"Жао нам је што је број гледалаца ограничен због тренутне епидемиолошке ситуације, а сигуран сама да би сала била препуна јер би дошли млади којих се ова тема највише тиче и који можда сад размишљају и двоуме се да ли да оду или остану", рекао је Пејић.

Осим ове, публика ће наредних дана гледати представе "На пучини" Дис позоришта из Бањалуке, "Чекаоница за боље сутра" Драмског студија "Даске" из Лакташа и "ТВ жур/т/нал и пиле и кокош" Независне сцене НУБЛ-а.

"Дани позоришта" трајаће до суботе, 17. октобра, организатор фестивала је Градско позориште, а покровитељи Министарство просвјете и културе Републике Српске и општина Мркоњић Град.

  • 15.10.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD