Завршени дани позоришта у Мркоњић Граду

Дани позоришта у Мркоњић Граду завршени су представом "ТВ жур/т/нал и пиле и кокош" Независне сцене НУБЛ.

Редитељ представе Љиљана Чекић рекла је да је ријеч о њеном ауторском пројекту, о комедији и пародији у којој се пародирају неке нове "професије", као што су старлете и слично.

"Нажалост, ти људи су јако популарни, посебно међу младима који сматрају да је то најлакши начин да стекну материјална средства", рекла је Чекићева.

Она је изразила задовољство што постоје омладинци који желе да се баве позориштем и којима није узор све што је ружно, а продукт је овог времена.

12. Дани позоришта у Мркоњић Граду почели су у сриједу, 14. октобра, премијером представе "Остајте овдје" Градског позоришта Мркоњић Град. Изведене су и представе "На пучини" Дис позоришта из Бањалуке и "Чекаоница за боље сутра" Драмског студија "Даске" из Лакташа.

Директор фестивала Дубравка Николић подсјетила је да су Дани позоришта због епидемиолошких услова били другачији него иначе, нису имали награду публике и био је ограничен број мјеста у сали.

"Представе су биле изузетно добре, посјећеност и реакција публике исто тако добра, што је нама изузетно драго, јер смо још једном показали да имамо школовану, едуковану и паметну публику и хвала им", рекла је Николићева.

Организатор Фестивала је Градско позориште, а покровитељи Министарство просвјете и културе.

  • 19.10.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD