Начелница општине угостила чланове плесног клуба „БОЛЕРО“

 Мркоњић Град, децембар 2011. године-Недавно одржано првенство у Београду у склопу Београдског плесног савеза Србије, и и државно првенство БиХ Бањалука су такмичења на коме су чланови плесног клуба „БОЛЕРО“ из групе Мркоњић Град остварили завидне резултате, а то је свакако био повод данашњег пријема у кабинету начелника општине Мркоњић Град Дивне Аничић. 

Чланице клуба „БОЛЕРО“ Мркоњић Град  успјеле су остварити значајан резултат у Београду и освојити прво мјесто у категорији - дјеца латино шоу, и у категорији –старији омладинци- прво мјесто у латин шоу. „Ту су свакако и добри резултати које смо освојили на државном првенству БиХ које је одржано у Бањалуци, гдје је учествовало 750 такмичара са 24 плесне организације, гдје смо у категорији јуниора-узели 1 мјесто, а у категорији дјеца –вице првака, такође узели титулу. Желим да кажем да су прошле године ученици у финалу, за годину дана рада направили резултат као носиоци титуле и носиоци вице првака за 2011. годину, што нам свакако говори колика је озбиљност њиховог рада рекао је Сањин Бузаџија, предсједник плесног клуба „Болеро“ Бања Лука.  Начелница Дивна Аничић је пружила подршку и честитала овом плесном клубу и њеним чланицама на постигнутим резултатима „Ми ћемо се трудити да вам помогнемо онолико колико будемо могли да вам олакшамо услове рада како би сте остварили још боље резултате. Резултат говори више од свега да сте ви вриједне, паметне дјевојчице, одличне ученице и наравно да имате добре тренере који вас уче и мотивишу, истакла је начелница. Плесна школа „БОЛЕРО“ егзистира у Мркоњић Граду још од 2001. године и кроз ову школу прошло је доста дјеце узраста од 5 година па на даље. Ова плесна школа је васпитно, образовно, спортско-културно и рекреационо удружење које унапређује плесну рекреацију, плесни спорт и ради на подизању квалитета живота предшколске и школске популације.

Плесну школу за мале групе чине дјеца у  категоријама мини од 4-7 година, категорија дјеца од 8-12 година, категорија јуниори од 16 година и одрасли од 17 па надаље.

У овој плесној школи дјеца уче латиноамеричке плесове самба, румба, ча-ча, , стандардне плесове: енглески валцер, танго, бечки валцер….и многе друге плесовеПријему код начелнице општине присуствовала је и плесни тренер Моника Сладојевић. „Плес у Мркоњић Граду водим већ  2,5 године, овдје смо првенствено дошли због велике заинтересованости дјеце, гдје тренутно тренирам око 20 дјеце. Имамо и плесну школу – почетници који тренутно треба да полагају I –степен, и наравно сваки дан већи број заинтересоване дјеце за ову врсту плеса, рекла је Сладојевић. 

  • 28.12.2011. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD