Сензорно оцјењивање воћних ракија

Професор Пољопривредног факултета у Београду Нинослав Никићевић са професором Нермином Спахом из Сарајева оцијениће 74 узорка ракије, два узорка вина, као и један узорак ликера, а резултати ће бити саопштени у петак 20. новембра, на 8. Аранђеловданском вашару.

Никићевић је рекао да у Мркоњић Град долази већ 15 година да оцјењује квалитет ракије и да на овим просторима доминира ракија шљивовица, изврсног укуса и квалитета.

Горан Тодоровић, директор Агенције рекао је да ће вашар ове године бити доста скомнији због пандемије изазване вирусом  COVID 19.

''Манифестација  ће трајати четири дана, почевши данас оцјењивањем узорака ракије, те предавањима за пољопривредне произвођаче. Сајам завршавамо у петак, када ћемо изложити седам штандова удружења са подручја општине'', истакао је Тодоровић. Он је додао да ће тада бити уручене и медаље награђенима.

Фестивал ракије је једна у низу манифестација у оквиру Осмог сајма пољопривредних производа "Аранђеловдански вашар у Мркоњић Граду", који се завршава у петак 20. новембра.

Програм:

- Сриједа, 18.11.2020. год. у 11 часова у просторијама Агенције за привредни развој - презентација производње краставца корнишона

- Четвртак, 19.11.2020. год. у 17 часова у Кино сали - предавање за пчеларе

-Петак, 20.11.2020. год. у 11часова у Галерији Културног центра - оцјењивање славског хљеба, додјела награда за хљеб и ракију

 

  • 17.11.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD