Презентација производње краставца корнишона

Представници њемачке фирме  Карл Куене из Козарске Дубице  данас су пољопривредним произвођачима  одржали презентацију о кооперативној производњи краставца корнишона.

О технологији и начину производње краставца корнишона говорио је агроном Мухамед Лемеш. Он је казао  да њихова фирма помаже заинтересованим произвођачима, нуди им и саднице и репроматеријал, као и стручну помоћ агронома.  

" Зиантересовани треба само да  припреме земљиште, а ми им обезбиејдимо  откуп и стручну помоћ и заједно отклањамо све проблеме", истакао је Лемеш. Он је нагласио да сарађују са мањим, породичним произвођачима који уз одређене услове и заједничку сарадњу могу имати солидне приносе. Према његовим ријечима,цијена краставца се рангира по класама, од 1,55КМ до 0,15 КМ по килограму.

Пољопривредни произвођач из села Копљевићи Оливера Галић каже да се производњом корнишона бави већ двије године и да је сарадња  са овом фирмом на задовољавајућем нивоу.

„ Са фирмом Куене сам презадовољна, они су реални и аужрни. Добијамо савјете, а обезбиједе и откуп.  Прошле године сам убрала три и по тоне што није мало “, казала је Галићева.

Ова предавања су одржана у оквиру манифестације Аранђеловдански вашар.

 

 

  • 18.11.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD